În afara timpului

În cantina din campus cu Lena. Mestecă în reluare şi se discută una pe alta. Poate îşi dau seama cum să prindă timpul.

E 16 şi 15, dar ele trăiesc la ora 15. Noroc că le aduce în timp, cu un telefon, un alt visător, care are o zi cu ceas. În 45 de minute trebuie să fie într-un loc, la o oră depărtare. Dora aleargă în cameră, leapădă treningul, spre bucuria celor de acasă, aruncă o rochie pe ea şi trece un pieptene prin păr. Planurile cu fustă din piele, linie cu tuş şi păr îndreptat răman viitorului.

Decid că nu le lasă secundele să o aştepte pe visătoarea din telefon, aşa că fug înainte. Află că i-a căzut “ceasul” între timp şi a luat metroul greşit.
Dora şi Lena însă au prins timpul… cred. Poartă o discuție despre Starbucks. Nu le place, dar le plac cănile lor. Îşi aminteşte ca are şi ea una acasă. I-a dat-o Ana. Speră că nu i-a spart-o încă sora-sa.

Se trezesc că ajung unde nu trebuie să ajungă…destinația altora; nu a lor. Urcat scări, coborât scări, crapă pietrele, aer rece. Iau taxi, ajung cu o oră întârziere. E de bine însă. Ajung la țanc. Îşi netezeşte părul, bea o gură de apă, ia microfonul şi cântă un “Sara pe deal”.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s