Frică de oamenii…(5)

Iunia e fumătoare de doi ani. Îşi poartă părul prins când fumează.
Are  mereu în ghiozdan un recipient cu săpun lichid şi o sticluţă de parfum, iar înainte să plece acasă, se duce în toaleta facultăţii şi trece printr-un întreg proces de „curăţare”.
Mai întotdeauna intră pe uşa apartamentului mestecând un Orbit, iar dacă cumva a uitat sa-şi cumpere, se dă cu parfum în gură, aşteaptă câteva secunde pe casa scării, cât sa poată strâmba în voie şi să-i dispară amărala din gură, iar apoi intră în casă suspect de parfumată.

Unul dintre lucrurile care-i stârneşte râsul Dorei, e reacţia Iuniei când aceasta îl vede pe individul de la „Savarina de Weekend” pe Copou, cu cameramanul după el. Stinge rapid ţigara ca sa nu fie suprinsă cu ţigara în mână, difuzată pe Tele M şi văzută de maică sa. Sigur i-ar determina atacuri de panică şi sesiuni de post şi rugăciune ca s-o scoată din fundul iadului.

Nici ea nu ştie cum a ajuns să fumeze. Are un raft plin acasă cu cărţi despre: „Cum să te laşi de fumat?” Ultima achiziţie e varianta pentru bărbaţi, proaspăt scoasă de sub tipar. S-a gândit că sigur conţine un sistem mai bun decat cel din varianta pentru femei deoarece femeile mai mereu sunt menajate ca „vase slabe”, dar nu o să permită  ca bărbaţii să se lase înaintea femeilor de fumat
şi apoi să zică q.u.e.d.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s