Frică de oamenii (2)…

Alex şi Dora încep serviciul la ora 0800 şi de asta nimeresc mai mereu în acelaşi autobuz.

Dora urcă în capătul liniei şi cam de fiecare dată prinde loc jos. Are şi un loc preferat; în al treilea rând de scaune, pe partea stângă, lângă fereastră. De acolo vede aproape toţi oamenii care urcă în autobuz. Niciunul dintre ei nu e fabrică de zâmbete; dintr-un capăt în altul al autobuzului se merge de la plictis până la frustrare, cu excepţia vreunui bătrân care e de-a dreptul nervos şi stă gata, gată să-şi antreneze tovarăşii de generaţie la un dialog pe tema “tinerii din ziua de azi…”.
Îi place să se uite la ei, să-i vadă aşa de apropiaţi unii de alţii, lipiţi chiar şi totuşi atât de străini unii de ceilalţi. Oare care-or fi gândurile lor? Oare câţi copii au sau cât au iubit?

Alex urcă la a treia staţie. Are puţin peste statura medie şi de asta chiar dacă e aglomeraţie, Dora tot îl zăreşte. El nu cred că a observat-o şi nici nu-l cheamă Alex. Aşa l-a numit ea pentru că are faţă de Alex. Nu a făcut o obsesie pentru el, ci a devenit o faţă familară, la fel cum e tanti Maria de la bloc, pe care indiferent de anotimp o găseşte trântită pe banca din faţa blocului şi căreia trebuie să-i zică săru’mâna, dacă nu vrea să-şi strice relaţia cu ea; nu e bine să-ţi strici relaţia cu tanti Maria.
…în fiecare zi îl vede în autobuz.

Înainte să se tundă, Dora era de părere că Alex, când era proaspăt bărbierit arăta de-a dreptul inofensiv, fiindcă pe lângă părul blond şi cârlionţat, avea pielea albă, faţa îngustă şi pomeţii acentuaţi şi dacă îl suprindeai zâmbind aducea mai mult a veveriţă decât a Jeffrey Dean Morgan (cel mai sexi barbat în viată după spusele Anei). Chiar şi Ana când l-a văzut a exclamat “Măi, parcă individa din The Notebook e maică-sa!”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s